Μοτοσυκλετιστές παίρνουν το νόμο στα χέρια τους!

Μοτοσυκλετιστές στο Λονδίνο έφτιαξαν ομάδες που περιπολούν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αγγλίας, ενώ «παγιδεύουν» κλέφτες δικύκλων μέσω των social media.

Παντού γίνονται κλοπές και επίσης παντού υπάρχει αστυνομία. Όμως τι γίνεται όταν σε έχουν κλέψει τρεις φορές και τα όργανα επιβολής της τάξης αδυνατούν να βρουν τους εγκληματίες; Σκέφτεσαι πως πρέπει να πάρεις το «νόμο στα χέρια σου».

 

Ένα ντοκιμαντέρ του ABC έφερε στο φως της δημοσιότητας κάτι που συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό στην Αγγλία. Μοτοσυκλετιστές οργανώνουν περιπολίες στους δρόμους του Λονδίνου με σκοπό να αποσοβήσουν κλοπές δικύκλων. Ο ιδρυτής της ομάδας, που ονομάζεται Biker Biker, ήθελε με αυτόν τον τρόπο να απευθυνθεί σε θύματα και να βοηθήσει στο να σταματήσουν οι κλοπές χωρίς να είναι αστυνομικός. Αρχικά στις περιπολίες έψάχναν για κλεμμένα. Στην συνέχεια φρόντισαν αυτό που έκαναν να το μάθει ο κόσμος και από τότε έχουν βρει υποστήριξη από το κοινό και εταιρείες.

 

Εκτός από τις περιπολίες χρησιμοποιούν και άλλα μέσα για να παγιδεύουν τους κακοποιούς. Χρησιμοποιώντας ψεύτικούς λογαριασμούς σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εντοπίζουν κλέφτες που πουλάνε κλεμμένα δίκυκλα. Στη συνέχεια αιφνιδιάζοντάς τους παίρνουν πίσω το όχημα και το επιστρέφουν στον ιδιοκτήτη του.

Όπως φαίνεται στο video συχνά τα πράγματα εξελίσσονται επικίνδυνα, ωστόσο η ομάδα είναι σε συνεχή επικοινωνία με την αστυνομία.

Στο Λονδίνο κλέβονται 38 scooter και «παπιά» καθημερινά. Συνολικά το 2018 εκλάπησαν 13.721 δίκυκλα, πολύ λιγότερα από το 2017, που οι κακοποιοί είχαν καταφέρει να αρπάξουν 23.477 και σε αυτό έχουν βάλει το λιθαράκι τους και οι Biker Biker.

Πηγή: 2wo.gr