Από το Λούβρο του Παρισιού στην Καβάλα το ακορντεόν του Αστέρη Γκέκα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αποχαιρετά την έκθεση «Παλίμψηστα Λάβαρα» την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 και ώρα 21.00 με μία εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας ο εικαστικός καλλιτέχνης Αστέρης Γκέκας θα διαβάσει κείμενα δικά του και στίχους ποιητών και θα ερμηνεύσει τραγούδια με τη συνοδεία του ακορντεόν θέλοντας να ευχαριστήσει το κοινό της πόλης μας που αγκάλιασε με μεγάλη θέρμη την έκθεσή του.

Ο διακεκριμένος εικαστικός πραγματοποίησε ανάλογες μουσικές στιγμές στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των έργων του. Στο Παρίσι, στην πύλη του μουσείου Λούβρου, δανείστηκε το ακορντεόν πλανόδιου μουσικού κι έπαιξε σκοπούς Ελληνικών τραγουδιών, ενώ στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης στο τμήμα Ελληνικών σπουδών, γοήτευσε το κοινό με την Ελληνικότητα του έργου του, αλλά και τα μουσικά ακούσματα.  

Για την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην Καβάλα ο κ. Γκέκας έγραψε:

Το Ακορντεόν ακουμπά στην καρδιά του παίκτη και παίζει ότι θέλει αυτή. Στην Καβάλα, στο ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ, στο θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ, υποπτεύομαι ότι θα παίξει για την αγάπη, αυτή που δόθηκε, αυτή που θάφτηκε, αυτή που εισέπραξα από τη Δήμαρχο Καβάλας κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΝΑΚΑ, το ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ και την Πρόεδρο κα ΚΟΡΙΝΑ ΧΙΩΤΗ ΠΡΑΣΣΑ, αλλά και από τους Καβαλιώτες.

 

Εικαστική Έκθεση

Αστέρης Γκέκας «Παλίμψηστα Λάβαρα»

Φουαγιέ Θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου

Ώρες λειτουργίας: 25 & 26 Φεβρουαρίου          ώρες: 19.00 – 22.00

                                  27 Φεβρουαρίου                  ώρες: 18.00 – 21.00

Αποχαιρετιστήρια Εκδήλωση: Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 21.00, Φουαγιέ θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου.

Είσοδος Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.