Η σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της παιδείας ήταν το θέμα της ανοιχτής συζήτησης που διοργάνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος», Θεόδωρος Μουριάδης, το απόγευμα της Τετάρτης στη Δημοτική Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Η πρόσκληση που έγινε αποδεκτή από πολλούς, είχε απευθυνθεί σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά γενικής και ειδικής αγωγής, προκειμένου να αναλυθούν θέματα Παιδείας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ομιλητές ήταν η Γλάνου Μαρία – Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, ο Μουμτσάκης Απόστολος / Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ο Αξιμιώτης Νικόλαος / Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής.

Ως «Σύγχρονος Δήμος», δίνουμε βαρύτητα στην παιδεία γιατί θεωρούμε ότι η πρόοδος μιας κοινωνίας ξεκινάει από την εκπαίδευση των παιδιών μας. Σύγχρονη πόλη σημαίνει σωστή εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Επενδύουμε και φροντίζουμε για τις ανάγκες κάθε παιδιού στον τομέα της εκπαίδευσης, με σκοπό η κοινωνία μας να θεμελιωθεί εκ νέου σε στέρεες βάσεις.

Σχολική στέγη και γεύματα, παράλληλη στήριξη, περισσότερες επενδύσεις για την Ειδική Αγωγή, αξιοποίηση του Δημοτικού Ωδείου προς όφελος των σχολείων, αλλά και πρωτοβουλίες για την ένταξη της ιστορίας του τόπου μας στα σχολεία, ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν την ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση που εξελίχθηκε στη διάρκεια της ανοιχτής συναντήσεως. Εξάλλου, κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε μία εκπαίδευση που θα του εξασφαλίζει ευκαιρίες για το μέλλον του.

Για την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος»
Θόδωρος Μουριάδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας