Το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέστου συνεδρίασε την Παρασκευή 1 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν τα εξής :

  • Το αίτημα της ΔΕΥΑΝ για αναστολή καταβολής δόσεων που καταβάλει στον Δήμο λόγω οικονομικής αδυναμίας και ύστερα από  τη συνεχιζόμενη κατάσχεση όλων των τραπεζικών της λογαριασμών από την εργολαβική εταιρεία «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΕ-ΜΑΓΚΑΦΙΝΗΣ ΑΔΑΜ ΑΕ-ΜΕΚΟΝ ΑΕ».
  • Η πρόσληψη 13 υδρονομέων για το αρδευτικό δίκτυο του Δήμου για την περίοδο 1/5/20109-31/10/2019
  • Τα πρακτικά επιτροπής για την οικονομική ενίσχυση στους πρώτους 69 πληγέντες του Δήμου Νέστου από την θεομηνία της 28ης Ιουνίου 2018. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ακολουθήσουν και οι επόμενοι δικαιούχοι αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών τους από την επιτροπή του Δήμου.
  • Η οικονομική ενίσχυση του 6ου Φεστιβάλ Τεχνολογίας και Τεχνημάτων, σε συνδιοργάνωση με το ΕΠΑΛ Χρυσούπολης με το ποσό των 3.200€.
  • Η οικονομική ενίσχυση του αθλητικού συλλόγου  Πέρνης «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» με το ποσό των 4.000€.
  • Η οικονομική ενίσχυση του Σκακιστικού Ομίλου του Δήμου Νέστου για τη συνδιοργάνωση του Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι της Π.Ε. Καβάλας στην Χρυσούπολη με το ποσό των 1.500€.
  • Η οικονομική ενίσχυση του αθλητικού συλλόγου Χρυσοχωρίου «ΑΠΟΛΛΩΝ» με το ποσό των 2.000€.
  • Η παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης στην Τ.Κ. Πηγών προκειμένου το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των ΡΟΜΑ να προχωρήσουν σε μια σειρά ενεργειών με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στους οικισμούς ΡΟΜΑΟι υποδομές περιλαμβάνουν  εγκαταστάσεις υγιεινής και ατομικής  καθαριότητας (τουαλέτες, ντουζιέρες, πλυντήρια, στεγνωτήρια, αποθηκευτικούς χώρους). Η λειτουργία του θα υποστηρίζεται από έναν επόπτη υγείας, έναν υδραυλικό, έναν ηλεκτρολόγο και έναν εργαζόμενο γενικών καθηκόντων με γνώσεις  διαλέκτου ΡΟΜΑΝΙ.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της ΔΕΥΑΝ και της κατάσχεσης των τραπεζικών της λογαριασμών ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη επισκέφθηκαν τον Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς στην Χρυσούπολη, προκειμένου να συζητήσουν την πιθανότητα δανειοδότησης της ΔΕΥΑΝ με το  ποσό της  οικονομικής απαίτησης της εργολαβικής εταιρείας που κατέσχεσε τους λογαριασμούς  και που οδήγησε σε οικονομική  δυσχέρεια την επιχείρηση. Δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική με αποτέλεσμα να οδηγείται η ΔΕΥΑΝ σε δυσμενή κατάσταση. Μεγάλη είναι η ευθύνη,σύμφωνα με τη νυν διοίκηση, της προηγούμενης διοίκησης για την τραγική αμέλειά της να μην  ασκήσει τα ένδικα μέσα ως ώφειλε.