Με κοινή δήλωσή τους Μέτιος και Πέτροβιτς ανακοίνωσαν  την απόφασή τους να «συμπορευθούν» μαζί στις περιφερειακές εκλογές, με τον κ. Πέτροβιτς να προσχωρεί εκ νέου στην παράταξη του Χρήστου Μέτιου.
Έτσι δόθηκε τέλος στη «ρήξη» η οποία είχε δημιουργηθεί από την ανακοίνωση τον Οκτώβριο του 2018 της αυτόνομης καθόδου στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου. Πίσω λοιπόν στο «μαντρί» αν  θυμηθούμε και την φράση του αείμνηστου Ε.Αβέρωφ.

Ακολουθεί:Κοινή δήλωση Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου – Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και αναπληρωτή Περιφερειάρχη ΑΜΘ Δημήτρη Πέτροβιτς

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την παράταξή μας και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ανακοινώνουμε ότι ο Δημήτρης Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, θα είναι υποψήφιος με την παράταξή μας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια ανοικτή, δυναμική και ανθρώπινη Περιφέρεια.

Μία νέα Περιφέρεια η οποία θα μπορεί να απαντά θετικά στις προκλήσεις των καιρών και θα έχει ως γνώμονα την πραγματική ανάπτυξη.

Μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε και καταφέραμε πολλά.

Μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε δημιουργικά και να καταφέρουμε περισσότερα.

Η απόφασή μας αυτή σηματοδοτεί τη βούληση να προχωρήσουμε από κοινού δυναμικά και αποφασιστικά.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο  Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς αλλά και το σύνολο των υποψηφίων, παλαιότερων και νέων, της παράταξης αποτελούν την εγγύηση της μεγάλης νίκης μας στις επερχόμενες εκλογές».