16 νέοι υποψήφιοι από τον Βαγγέλη Παππά με την κοινότητα των Φιλίππων στο προσκήνιο

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη συνεισφορά της περιοχής της δημοτικής ενότητας Φιλίππων στο Δήμο Καβάλας. Ο Βαγγέλης Παππάς παρουσίασε το πρόγραμμα της ΚΑΠ για την πιο παραγωγική, όπως τόνισε, περιοχή του Δήμου Καβάλας ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και 16 νέα πρόσωπα που προσχωρούν στο συνδυασμό και θα είναι υποψήφιοι μαζί του στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.

Μεταξύ των προτάσεων του Βαγγέλη Παππά για την περιοχή ήταν και οι εξής:

 1. ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Ο Βαγγέλης Παππάς χαρακτήρισε τα λασπόλουτρα «χρυσό» για την περιοχή και εξήγγειλε τη δημιουργία ξεχωριστής δημοτικής επιχείρησης, με δικό της μάνατζερ, με στόχο να προωθήσει σε όλο τον κόσμο τη μοναδικότητα της περιοχής. Μίλησε για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα ενισχύσει το τουριστικό προφίλ της περιοχής, μιας και δεν υπάρχει όμοιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε καμία άλλη περιοχή.

 1. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το άλλο μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι η μοναδική ιστορία της: ο αρχαιολογικός χώρος και το θέατρο, η αρχαία Εγνατία Οδός, η μάχη των Φιλίππων, η διδασκαλία και η φυλάκιση του Αποστόλου Παύλου, το βάπτισμα της Λυδίας, της πρώτης Ευρωπαίας Χριστιανής. «Καμία άλλη περιοχή δεν έχει τόσο σημαντική και πολυεπίπεδη ιστορία. Κι αυτό είναι το δικό μας στοίχημα. Να συνδέσουμε και να συνδυάσουμε τον αρχαιολογικό με τον θρησκευτικό τουρισμό ώστε η περιοχή να έχει επισκέπτες όλο το χρόνο» ανέφερε ο Βαγγέλης Παππάς και πρόσθεσε: «το σύμπλεγμα αυτό θα δημιουργήσει έναν μοναδικό στον κόσμο τουριστικό προορισμό ο οποίος μέχρι τώρα μένει αναξιοποίητος. Μέσα στους στόχους μας είναι να συνδεθεί με όλα τα προγράμματα των κρουαζιερόπλοιων ώστε ο κάμπος των Φιλίππων να γνωρίσει τα οφέλη των μεγάλων υποδομών. Θέλουμε το λιμάνι της πόλης να γίνει και το λιμάνι του κάμπου. Η Εγνατία Οδός που χρησιμοποιούν κάθε χρόνο αμέτρητοι τουρίστες, να φέρει επισκέπτες στον κάμπο. Και μπορούμε να το κάνουμε».

 1. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ

«Ο μεγάλος μας πλούτος είναι στα ορεινά χωριά του Δήμου Καβάλας, τα οποία χρόνο με το χρόνο εγκαταλείπονται. Κι όμως, εκεί βρίσκεται μια μεγάλη ευκαιρία την οποία δεν έχει διακρίνει ή δεν έχει αξιοποιήσει καμία δημοτική αρχή έως τώρα. Μπορούμε. Έχουμε σχέδιο και κυρίως έχουμε θέληση» είπε ο Βαγγέλης Παππάς και αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον αγροτουρισμό, τόσο κατά τους θερινούς όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες. «Ο Δήμος Καβάλας δεν αξιοποίησε έως τώρα κανένα πρόγραμμα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που κρατάνε ζωντανά τα χωριά μας, δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τους δημότες του και το εισόδημά τους. Εμείς αυτό μπορούμε να το ανατρέψουμε. Από την πρώτη κιόλας τετραετία».

Ο Βαγγέλης Παππάς ανακοίνωσε τους 16 νέους υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο της ΚΑΠ:

 1. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΖΩΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος
 2. ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος
 3. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, λογιστής
 4. ΓΙΟΥΒΑΝΤΣΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, μέλος Νομαρχιακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ, Πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης
 5. ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, υπάλληλος Β.Φ.Λ.
 6. ΜΑΓΔΑΛΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, σκηνοθέτης- ηθοποιός
 7. ΜΕΛΑΔΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ, υπάλληλος Β.Φ.Λ.
 8. ΜΕΤΑΞΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος
 9. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος
 10. ΠΥΞΑΡΑ – ΖΕΪΤΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, οικιακά
 11. ΡΗΓΑ ΤΑΡΣΗ, συνταξιούχος τραπεζικός
 12. ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, κτηνοτρόφος
 13. ΤΣΙΜΕΡΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, συνταξιούχος Β.Φ.Λ.
 14. ΤΣΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρ. Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου «Ο ΑΚΡΙΤΑΣ», ιδιωτικός υπάλληλος
 15. ΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, αστυνομικός
 16. ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΡΓΥΡΗ, συνταξιούχος νοσηλεύτρια