Η «καινοτομία» της Καβάλας χτύπησε καμπανάκια

Η γέφυρα της Καβάλας στο παλιό Νοσοκομείο μάλλον αποτέλεσε παράδειγμα προς αποφυγή και χτύπησε το καμπανάκι στις υπηρεσίες Τεχνικών Έργων ούτως ώστε να αποφευχθούν παρόμοια τραγελαφικά περιστατικά.

Η κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών στη γέφυρα του Ερυθροποτάμου στα νεκροταφεία Διδυμοτείχου διακόπηκε μέχρι την έκδοση του πορίσματος στατικής επάρκειας αλλά και των εργασιών αποκατάστασης που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι στην ελληνική πραγματικότητα , λαμβάνονται μέτρα και γίνονται έργα κατόπιν εορτής.  Στην προκειμένη περίπτωση η εορτή «τελέστηκε» στην Καβάλα και για καλή μας τύχη οι ζημιές ήταν μόνο υλικές.

Μετά από σχεδόν 6 μήνες και με μόνα μέτρα τις πινακίδες σηματοδοσίας και τα συρματοπλέγματα (αναμένουμε ακόμη την αμφιδρόμηση που θα δώσει σημαντική ανακούφιση στην κυκλοφορία), η προεκλογική περίοδος είναι μπροστά μας και για κακή μας τύχη συμπίπτει και η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Εάν λοιπόν δεν υπάρχουν βλέψεις ένταξης της γέφυρας ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς με τους τουρίστες να συρρέουν για την ιδανική φωτογραφία, ορθό θα ήταν αυτή η «καυτή πατάτα» να πέσει στα σωστά χέρια και να πάρει το δρόμο της. Το κομμάτι των ευθυνών έπρεπε ήδη να έχει παρέλθει ή και παρακαμφθεί και τις πρώτες σημαντικές ενέργειες να έχουν ήδη λάβει χώρα.

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε την τωρινή κατάσταση της γέφυρας στο Διδυμότειχο , καθώς και ζητήματα τα οποία φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού .