Κελίδης Ιωάννης: «Για τις Κρηνίδες που μας αξίζουν και τον Δήμο Φιλίππων που μας οφείλουν»

Ο κ. Κελίδης Ιωάννης είναι υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στην κοινότητα των Κρηνίδων με το συνδυασμό «Αυτόνομοι Φίλιπποι».Το inkavala τον φιλοξενεί παρουσιάζοντας τους λόγους για τους οποίους έθεσε υποψηφιότητα σε μία από τις «αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας,αυτή των Φιλίππων» .

Πείτε μας λίγα λόγια για να σας γνωρίσει ο κόσμος

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας και για το ενδιαφέρον σας για την υποψηφιότητά μου ως Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Κρηνίδων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. Γεννήθηκα το 1975 και ζω στις Κρηνίδες, έχω σπουδάσει στο «ΤΕΙ Καβάλας» κι έχω αποφοιτήσει από τη «Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας», όπως επίσης έχω ολοκληρώσει την επαγγελματική μου κατάρτιση σε ΙΕΚ ως Εικονολήπτης, Δημοσιογράφος και Μοντέρ, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιούμαι στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών συνεργαζόμενος με τηλεοπτικούς σταθμούς. Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά. Συμμετέχω στον συνδυασμό «Αυτόνομοι Φίλιπποι», ο οποίος είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός για το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρηνίδων χωρίς επικεφαλής και χωρίς να έχουμε καμία σχέση με κάποιον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας.

Τι σας έκανε να είστε υποψήφιος, ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Με την ευκαιρία που μας έδωσε η απλή αναλογική αποφάσισα να συμμετάσχω στην φετινή εκλογική διαδικασία για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο βασικός λόγος της συμμετοχής μου ήταν αδιαφορία και η εγκατάλειψη της περιοχής του Δήμου Φιλίππων εδώ και 9 χρόνια από τις δημοτικές διοικήσεις της Καβάλας. Θεωρώ αρχικά ότι πρέπει να αποκτήσουμε το δικαίωμα να διοικούμε ως Κρηνιδιώτες τον τόπο μας – κάτι που μας το επιτρέπει πλέον ο νέος νόμος για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην προκειμένη περίπτωση την Κοινότητα Κρηνίδων.

Επόμενος μας στόχος είναι η επανίδρυση του Δήμου Φιλίππων ώστε ως Φιλιππίσιοι, όλοι εμείς οι άνθρωποι της περιοχής των Φιλίππων, να συνεργαζόμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα του τόπου μας και να ορίζουμε το μέλλον μας ως ελεύθεροι Έλληνες. Η διάλυση του Δήμου Φιλίππων ήταν άδικη, παράνομη και  αντιδημοκρατική, ήταν αντίθετη προς την απόφαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου των Φιλίππων.

Η Καβάλα ως αστική περιοχή έχει διαφορετικές ανάγκες, προτεραιότητες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από αυτά που έχουμε εμείς στους Φιλίππους. Εμείς οι Φιλιππίσιοι ζούμε σε μια ημιαστική – αγροτική περιοχή και ήταν λάθος η αναγκαστική συνένωση δύο διαφορετικών περιοχών.

Η απλή αναλογική φέρνει τον απλό πολίτη πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα πρέπει να είναι όντως τοπική ώστε οι κάτοικοι των περιοχών να ορίζουν τις τύχες τους μόνοι τους με δημοκρατικό τρόπο. Η διοίκηση του Δήμου πρέπει να είναι όσο γίνεται κοντά στον κόσμο των Φιλίππων. Δεν είναι συνετό να αφήνεται σε κάποιον άλλο μακριά από τους πολίτες να κανονίζει το μέλλον τους. Οι Φιλιππίσιοι πρέπει να έχουν την δυνατότητα να διοικούνται μόνοι τους.

Τώρα όσον αφορά τον  συνδυασμό «Αυτόνομοι Φίλιπποι» είναι μια ανεξάρτητη κίνηση ανθρώπων από τις Κρηνίδες χωρίς εξαρτήσεις από κόμματα ή δημοτικές παρατάξεις. Ο καθένας μας έχει τις δικές του ιδεολογικές πεποιθήσεις και απόψεις αλλά σε αυτό που συμφωνούμε όλοι μας είναι ότι πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος του τόπου μας λόγω της μη ισότιμης αντιμετώπισης της περιοχής μας και της πρωτοφανούς αδιαφορίας για τα προβλήματα της των Φιλίππων από τις διοικήσεις του Δήμου Καβάλας. Τέλος να μην ξεχνάμε ότι οι Φίλιπποι είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας με ιστορία, πολιτισμό και παρουσία πάνω από 3.500 χρονιά.

«Για τις Κρηνίδες που μας αξίζουν και τον Δήμο Φιλίππων που μας οφείλουν»!

 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Σας ευχαριστούμε κι εμείς και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα σας.