ΕΠΣ Καβάλας: Πότε ξεκινούν τα πρωταθλήματα

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 30-06-2019 η ετήσια προγραμματισμένη γενική συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Καβάλας στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού  γηπέδου  στα Αμισιανά.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης η οποία έγινε  με κάποιες χτυπητές απουσίες συλλόγων, το λόγο έλαβε ο πρόεδρος κ.Μιχάλης Παπαδόπουλος κάνοντας τον οικονομικό απολογισμό της ποδοσφαιρικής χρονιάς η οποία κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένη με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία στο νομό Καβάλας και όχι μόνο. Ακολούθησαν εκπρόσωποι ομάδων εκφράζοντας απόψεις και προβληματισμούς, στη συνέχεια το λόγω έλαβε ο πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Καβάλας κ.Νίκος Καραμπετάκης.Το σώμα ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό  της χρονιάς και ακολούθησε η παρουσίαση του  σχεδιασμού της νέας περιόδου 2019-2020.

Η σέντρα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019,θα προηγηθούν  βέβαια όπως κάθε χρόνο παιχνίδια του κυπέλλου αλλά και το super cup μεταξύ των ομάδων Αετός Ορφανού-Δόξα Θεολόγου.

Η Α` κατηγορία θα διεξαχθεί σ` έναν όμιλο  με 14 ομάδες.

Η Β` κατηγορία θα διεξαχθεί  σε δυο ομίλους των 10 ομάδων.

Επιστρέφει η Γ` Κατηγορία σε δυο ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Από την Α` κατηγορία θα υποβιβάζονται 3 ομάδες. Ο αριθμός θα αυξηθεί αν υπάρχει υποβιβασμός ομάδας από τη Γ` Εθνική στην Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Α` κατηγορίας θα ανεβαίνει στη Γ` Εθνική(χωρίς μπαράζ με βάση αυτών που ισχύουν τώρα).

Από τη  Β` κατηγορία θα ανεβαίνουν στην Α` κατηγορία οι πρωταθλητές των δύο ομίλων  ενώ θα υπάρχον πλέι οφ ανόδου και πλέι άουτ παραμονής.