Δρομολογείται Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 στο ΦΕΚ Απόφαση του πρώην Υπουργού Υγείας κου Ξανθού με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τη λειτουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή μας καθώς τέτοια ανάγκη υπάρχει για το νησί της Θάσου. Ωστόσο δεν υπήρχε δυνατότητα λειτουργίας ΜΤΝ στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ήταν σε ισχύ. 

Η απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για να λειτουργήσουμε μια τέτοια μονάδα στη Θάσο. Το Νοσοκομείο Καβάλας είχε εδώ και καιρό εκφράσει τη θετική γνώμη και τη στήριξή του σ’ αυτό το εγχείρημα. Επιπλέον το νοσοκομείο θα παράσχει την επιστημονική υποστήριξη και θα διαθέσει όσα μηχανήματα τεχνητού νεφρού είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η Μονάδα σε δύο βάρδιες πρωί – απόγευμα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσουμε σε όλα όσα είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλίσουμε τον απαραίτητο αριθμό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και τον αναγκαίο εξοπλισμό και τη χρηματοδότησή του.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ Γ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ