«Ησυχία….τάξη και ασφάλεια» στο Park Food Festival

Με ελέγχους του Υγειονομικού, της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ξεκίνησε το φεστιβάλ φαγητού (Park Food Festival) στο πάρκο του Φαλήρου.

Όλα αυτά ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τις 18:30,κατά τη διάρκεια των ελέγχων ζητήθηκε από τους επαγγελματίες που συμμετείχαν η  απαραίτητη άδεια (νόμος 4497/2017 Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων),διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε διότι κανείς υπεύθυνος δεν φρόντισε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες.Υπό το φόβο των προστίμων κάποιοι  επαγγελματίες αποφάσισαν να αποσυρθούν και άλλοι να παραμείνουν και να λειτουργήσουν ρισκάροντας. Δημιουργήθηκε μια δικαιολογημένη αναστάτωση.Κατά τις 23:30 από κλιμάκια αστυνομικών τα οποία συνοδευόταν από Ελεγκτικές Αρχές και τη Δημοτική Αστυνομία  ζητήθηκε από τους καταστηματάρχες υπό την απειλή του προστίμου 1000 ευρώ να κλείσουν.

Μία εκδήλωση της νεολαίας που στο ξεκίνημά της δημιούργησε μια ευφορία ζωντάνια στην πόλη  και ευχάριστα συναισθήματα  σε πολλούς πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν μετέτρεψε αυτά τα συναισθήματα σε απογοήτευση και αγανάκτηση.

Η ουσία είναι πως η πόλη μας για ακόμη μια φορά εκτέθηκε,όλες οι πλευρές έχουν δίκιο.Ο Δήμος Καβάλας που είναι υπεύθυνος  για ότι συμβαίνει στα όρια του κατά την άποψη μας έπρεπε να δημιουργήσει τις σωστές  συνθήκες, να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους και από την αρχή να τεθούν καθαροί κανόνες, γιατί χρόνος υπήρχε,φάνηκε ότι «περίμενε στη γωνία»….

Τώρα «Τις πταίει»…εμείς λέμε «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω» και «Ο νοών νοείτω».

Αναμένουμε πως θα εξελιχθεί η σημερινή 2η ημέρα του φεστιβάλ.