ΥΕΘΑ: Ιδρύεται Γραφείο Αμυντικής Διπλωματίας

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  μεταξύ του Υπουργού  Άμυνας κ.Ν.Παναγιωτόπουλου και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια στην οποία παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής  ανακοινώθηκε η ίδρυση  Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας το οποίο θα στελεχώνεται από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Υπουργό Εξωτερικών και καλό φίλο Νίκο Δένδια, προκειμένου να συσφίξουμε σε επίπεδο συνεργασίας και έντασης συνεργασίας τις σχέσεις των δύο Υπουργείων, που άλλωστε αποτελούν τους βασικούς πυλώνες διαμόρφωσης και άσκησης της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών διά των διεθνών και διμερών σχέσεων, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διά του στρατηγικής σημασίας τομέα της Αμυντικής Διπλωματίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχονται πιο κοντά και αναπτύσσουν ένα στενό και εντατικό πλαίσιο συνεργασίας διά της ιδρύσεως στο Υπουργείο Εξωτερικών, του Γραφείου Αμυντικής Διπλωματίας το οποίο θα στελεχώνεται από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλο αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει καλύτερος και εντατικότερος συντονισμός μεταξύ των ενεργειών ανάμεσα στα δύο Υπουργεία ώστε να έχουμε πιο αποτελεσματική, σε όλες τις εκφάνσεις, άσκηση της Εξωτερικής Πολιτικής της χώρας.